Afgelopen weekend nam een vriendin mij mee naar een workshop ‘Schrijven bij beeld’ van Letters op een rij. Erg inspirerend om met diverse associatietechnieken tot een tekst of gedicht te komen.
Eerst maakten we een korte tekst bij een zelfgekozen beeld.  Als tweede maakten we een beeldgedicht, dat is een gedicht waardoor je met andere ogen naar het beeld gaat kijken. Hierboven zie je mijn beeldgedicht.

De diverse associatietechnieken helpen je om op verschillende manieren naar het gekozen beeld te kijken. Het is verrassend om te merken dat door het volgen van technieken personages, zinnen, verrassende wendingen, verhaallijnen opborrelen. Veel meer dan je op het eerste gezicht bedenkt bij het beeld.

Het was niet verplicht, maar alle deelneners lazen hun verhaal en gedicht voor. Ik vond het vooral leuk, omdat ik kon delen wat ik ontdekt had, alsof het al in het beeld verstopt zat. Bijna alle korte verhalen en gedichten waren raak en verrassend. Vooral bij de beelden die ik zelf nooit zou kiezen, vond ik het leuk om te horen wat de ander er in zag. Inspirerend om te doen en te horen van anderen.