Onderwijs ontwikkelen

Na de Pabo heb ik Toegepaste Onderwijskunde (Universiteit Twente) gestudeerd. Mijn afstudeerrichtingen waren curriculum en instructie, ik wilde graag mooie materialen ontwikkelen voor het onderwijs. Tijdens mijn studie maakte ik kennis met de ‘avonturen van Jasper Woodbury’. Jasper komt voor talloze problemen te staan. De leerlingen zoeken uit wat Jasper het beste kan doen en hoe hij dat kan aanpakken. Geen problemen waar maar één oplossing voor mogelijk is, maar met een open einde. Dat spreekt me nog steeds aan. Ik ontwerp liefst leerervaringen waarin kinderen en jongeren ruimte krijgen om zelf en samen te ontdekken.

Vormgeving

In mijn eerste baan werkte ik met diverse docenten aan aanvullend lesmateriaal voor middelbare scholen. Ik vond het jammer dat onze producten er niet mooi of aantrekkelijk uit kwamen te zien. Het trok mij wel om daar wat aan te doen. Ik ben cursussen gaan volgen en op allerlei manieren gaan leren over typografie, vormgeving, ontwerpen, grafiek. En er is altijd wel weer iets nieuws te leren, bijvoorbeeld een boek vormgeven of animaties maken.

Begrijpelijk maken

Ik houd ervan om dingen eenvoudig en begrijpelijk te maken. Liefst zo dat iedereen het kan begrijpen. Ik vind het een sport om iets duidelijk te maken in eenvoudige en korte teksten of tekeningen. Dat is niet alleen fijn voor jonge leerlingen! Ik werk steeds vaker buiten het onderwijs om dingen uit te leggen in teksten of plaatjes.

Monoprints

Zelfs bij het maken van monoprints ben ik aan het vereenvoudigen, terugbrengen naar de kern. Niet te veel, niet te weinig. Vanaf 2016 werk ik regelmatig met kunstenaar Susanne Sørensen. We maakten onder andere een prentenboek. Ook werken we aan de serie BØSS. Een aantal monoprints is te koop via de webshop van Susanne.

We maken alle sjablonen zelf. Daardoor ben ik ook meer vectortekeingen gaan maken. Vanaf 2021 is een deel daarvan te koop via Shutterstock. Zoek je iets speciaals? Laat het weten!

Wil je met mij in contact komen?

Stuur me een berichtje:

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Onderwerp

  Uw bericht

  Ook een monoprint maken?

  Susanne Sørensen en ik geven regelmatig een workshop monoprinten. Geen ervaring nodig. Meedoen? Stuur even een berichtje voor de data of we prikken een datum. 

  Monoprints

  Monoprints uit de serie BØSS

  Meer monoprints vind je in de winkel.

  Vectortekeningen

  Meer tekeningen vind je op Shutterstock