Voor Tulay Tanaydin van Roots dacht ik mee over het educatieprogramma voor de basisschool. In het programma maken de kinderen kennis met permacultuur. Het thema dat de educatiedag is samenwerken en ‘nemen en geven’ van de natuur.

Roots

Roots is het centrum voor duurzame landbouw van Tulay Tanaydin. Zij werkt volgens de principes van permacultuur. Er wordt groente en fruit verbouwd. Ook worden er bijen, schapen en kippen gehouden. Tulay ontwikkelt ook educatieve programma’s over permacultuur en ecologie. Haar programma’s zijn zowel voor kinderen als voor volwassenen. Daarnaast zijn er cursussen over ambachtelijke bereiding van voedsel. Roots is te vinden op de Oorsprong in Schalkhaar.

Eduatieprogramma

Tijdens het educatieprogramma bereiden de leerlingen een gezamenlijke lunch. Een groepje haalt eieren bij de kippen. Er wordt een kachel gebouwd. Fruit, groente en kruiden worden van het land geplukt. Na een ochtend hard werken smaakt zo’n lunch heerlijk! Natuurlijk is er ook tijd om te spelen en te knuffelen met de schapen.

Voor het educatieprogramma tekende ik de cirkels en plaatjes om de principes van permacultuur uit te leggen. Inmiddels zijn de plaatjes verwerkt in het logo.

 Logo Roots plantje Logo Roots brood Logo Roots mensen