Voor Stichting Vrij Deventer heb ik nieuwe oefeningen getekend, waardoor de beweegroutes nog leuker en uitdagender worden.

Inmiddels kun je uit ruim 160 oefeningen kiezen om een beweegroute samen te stellen. De oefeningen variëren in niveau van laag naar midden tot hoog intensief. Ze zijn voor jong en oud, om fit te worden of te blijven, ter preventie of om herstel te bevorderen.

Een fantastische manier om mensen in hun eigen omgeving te helpen om actief te blijven of oefeningen te doen om herstel te bevorderen!

Zelf een beweegroute maken?

Elke trainer, therapeut of arts kan met behulp van de ontwikkelde bordjes in de eigen omgeving een route ontwerpen.

  • Het kan overal zijn, zoals in de buurt van de praktijk, in het centrum van het dorp, rondom het sportterrein, het ziekenhuis of het verzorgingstehuis.
  • Een route bevat zo veel mogelijk elementen in de openbare ruimte, zoals bankjes, stapstenen, muurtjes, bomen, hekjes en rijen paaltjes. Daarin ligt ook de kracht van de beweegroutes: er zijn zoveel bestaande elementen, waarom daar niet meer gebruik van maken?
  • De ontwerper kiest uit welke oefeningen bij de doelgroep, het doel en de route passen. Daarnaast kunnen (op aanvraag) voor specifieke oefeningen tekeningen bijgemaakt worden.

Hoe het precies werkt? Bekijk daarvoor de infographic die ik daarvoor gemaakt heb of neem contact op met Stichting Vrij Deventer.