Voor de Koninklijke Marine maakte ik samen met het ontwikkelteam van kennisrijk.online een mooie informatieve placemat De placemat heeft twee kanten met mooie beelden, informatie en weetjes.

Vrede en veiligheid

Zee is belangrijk voor ons land, voor grondstoffen, energie en voedsel. Ook worden veel producten die we gebruiken of verkopen over water vervoerd. Ontdek met de informatieve placemat hoe de koninklijke marine met de vloot zorgt voor veiligheid op zee. Wist je dat de marine allerlei veschillende schepen heeft?

Op de achterkant van de placemat lees je meer over hoe mariniers vanuit zee voor veiligheid zorgen. Bij een crisis of ramp vaart een marineschip naar het gebied en gaan mariniers aan land. Aan land onderzoeken ze het gevaar en zorgen voor veiligheid en vrede. Als het nodig is brengen ze mensen aan boord. Een schip lijkt wel een klein dorp met haven, vliegveld en ziekenhuis.

Digitaal of print

Er zijn twee versies van de placemat. In de digitale versie staan ook verdiepende teksten, extra beeld- en videomateriaal en een quiz. Daarnaast is er een printbare versie die je kunt downloaden. Hierop staan onderin leuke opdrachten en weetjes.

De informatieve placemat is bedoeld voor basisschoolleerlingen van 10-12 jaar en is gratis beschikbaar via kennisrijk.online. Kijk of je alles weet, maak de quiz!