Voor Stichting Kinder- en jeugdtandverzorging Deventer e.o. hebben Jolanda van der Marel en ik lesmateriaal waarmee kinderen in groep 1 en 2 een week lang over de tandarts, het gebit en mondverzorging kunnen werken.

Het pakket ‘Bever Bink hapklaar voor de start‘ is beschikbaar voor scholen in Deventer en omstreken. Via Stichting Kinder- en jeugdtandverzorging Deventer e.o. kunnen basisscholen zich aanmelden.

Bever

Bever is de hoofdpersoon in het lesmateriaal. Hij wil meedoen aan de Jaarlijkse Grote Knaagwedstrijd voor Dieren met Sterke Tanden. Maar Bever heeft geen idee hoe hij zich kan voorbereiden. Elke dag ontmoet Bever een ander dier dat hem iets aanreikt. De kinderen helpen Bever om daarmee aan de slag te gaan. Met dit pakket ervaren de kinderen op een speelse manier het belang van een goede mondverzorging, gezonde voeding en leefstijl en een regelmatig bezoek aan de tandarts of mondhygiënist.

Leskist en logeerkoffer

Bij het pakket hoort een leskist en een logeerkoffer. In de leskist zitten materialen die leerkrachten tijdens de projectweek kunnen gebruiken, zoals spiegeltjes en mondkapjes. Ook zit er voor elk kind en voor de leerkracht een opzetborstel in de leskist. Zo kan iedereen tijdens de poetsanimaite lekker meepoetsen.

In de logeerkoffer zit de handpop Bever en een paar van zijn lievelingsboeken. Na de projectweek blijft de logeerkoffer nog 3 maanden voor een klas beschikbaar. Bever kan zo bij elk kind in de klas een nachtje logeren. Op deze manier kunnen ook ouders kennismaken met het project.