Voor Nicolet Theunissen van FutureLifeResearch schrijf ik teksten en denk ik mee over de inhoud van de Interactief MicroLeren platforms Mooiermens.app en Leerbaas.app en de Velco Academy voor BHV’ers

Ik werk al vanaf 2016 samen met Dr. Nicolet. Het Interactief MicroLeren (IML) is in die tijd verder ontwikkeld en uitgegroeid tot e-changing. E-learning laat zien hoe het beter kan, e-changing is een stimulans om het beter te doen!

IML helpt je om te besluiten wat, hoe en wanneer je wilt leren!

Tijd voor een update:

MooierMens.app

MooierMens.app is een innovatieve webapp met leuke praktische opdrachten. Via Interactief MicroLeren krijgen deelnemers meer zicht op wat zij zelf kunnen doen om een ‘Mooier Mens’ te worden. Zij starten met een zelfevaluatie en kiezen na feedback waar zij aan willen werken: acties voor een betere wereld (SDG’s), integriteit en/of persoonlijk leiderschap. Daarvoor staan vele kleine modules en stappenplannen klaar.

Leerbaas.app

Op dezelfde manier ondersteunt Leerbaas.app 10 tot 18 jarigen. Met Leerbaas.app meten, bespreken en ontwikkelen leerlingen burgerschap en metacognitieve vaardigheden als zelfregulerend leren en creatief vermogen. Leerlingen krijgen meer inzicht in wat ze nodig hebben om goed te presteren, verantwoordelijkheid te nemen voor hun leerproces en zelf te bepalen wat de beste strategie en aanpak is. Mentoren of bijles- of studiebegeleiders kunnen hun leerlingen monitoren en begeleiden via een geïntegreerd dashboard.

Velco Academy voor BHV’ers

Velco Academy biedt een actieve manier van leren en ontwikkelen, zodat je als BHV’er het hele jaar paraat staat. Na de cursusdag kun je het hele jaar door werken aan je BHV-competenties. De modules zijn gebaseerd op Interactief MicroLeren. Je daagt jezelf uit om dagelijks stil te staan bij de BHV-praktijk. Met de BHV-meter kun je regelmatig checken hoe ervaren je bent als BHV’er en de competenties trainen waar je jezelf nog niet ervaren genoeg in vindt.