Werkboek Olle

voor extra uitdaging in groep 3

Werkboek Olle is een vakoverstijgend werkboek voor bij het leesboek Olle. Het materiaal is ontwikkeld in samenwerking met een directeur van een basisschool en is bedoeld voor meer- en hoogbegaafde kinderen in groep 3.

De kinderen werken zelfstandig met het werkboekje, waarbij het leesboek Olle van Willem Vromant als uitgangspunt dient. Bij elk hoofdstuk zijn uitdagende opdrachten geschreven, waarbij het ‘enige juiste antwoord’ niet bestaat.

Vromant, W. (2004) Olle. Wielsbeke (Belgie): Uitgeverij De Eenhoorn.
Het boek Olle is helaas alleen nog tweedehands verkrijgbaar.

Enkele voorbeeldpagina’s:

Ervaringen

Sander

groep 3

Ik vond het mengen van de verf het leukst, maar eigenlijk vond ik alles heel leuk!

Anke

groep 3

Ik vond het heel leuk om met Olle te werken. Het moeilijkst vond ik het bouwen van de salon. Ik kan niet kiezen wat het leukst was, ik vond alles leuk!

Juf Mirjam

leerkracht groep 3

Het werkboek ziet er mooi uit en er is veel variatie, zowel in soort opdrachten als in de kennis- en vakgebieden die aan bod komen. Het is echt geschikt voor kinderen die creatief in doen en denken zijn, die zelfstandig zijn en initiatief durven nemen. Het is goed dat een leerkracht het werkboek ook bekijkt, zodat deze weet welke materialen nodig zijn bij elke opdracht.
Graag wil ik hier nog eens kinderen mee laten werken!

Bestellen

Het werkboek is te bestellen:

Prijs
€ 25 (incl. btw)
Voor dit bedrag ontvang je een digitale versie van het werkboek.
In het pdf-bestand wordt de naam van de basisschool geplaatst. Na aanschaf kan het werkboek ongelimiteerd worden afgedrukt.
Voor clusters van basisscholen wordt een gereduceerde prijs bepaald op basis van het aantal aangesloten scholen.
Omschrijving
Het werkboek is bedoeld voor hoog- en meerbegaafde leerlingen in groep 3. Het leesboek Olle van Willem Vromant dient als uitgangspunt. Bij elk hoofdstuk uit het leesboek horen uitdagende opdrachten, waarbij het ‘enige juiste antwoord’ niet bestaat. De leerlingen werken zelfstandig met het werkboek.
Demo Om een indruk te krijgen van het werkboek, kun je het eerste hoofdstuk van het werkboek gratis downloaden.
Bijzonderheden Het leesboek Olle is NIET inbegrepen en op het moment helaas niet meer nieuw verkrijgbaar. Het is een uitgave van uitgeverij De Eenhoorn. Je vindt het boekje misschien nog in de bibliotheek, boekhandel en soms tweede hands via bol.com of een andere aanbieder. 
Bestellen Neem contact met me op via het contactformulier onder vermelding van Werkboek Olle. Graag de naam van de school en plaats waar deze staat vermelden.